fredag 9 mars 2012

Biskvier i formar

En ny variant på biskvier som bakas i små pappersformar. Det är första gången jag bakar biskiverna men jag kan lova att de blev goda.
Ca 25 stycken.


Botten
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Kräm
150 g smör/margarin
1½ dl mörk muscovadoråsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Glasyr
150 g blockchoklad, ljus eller mörk av bra kvalitet
2 msk kokosfett eller 1 msk neutral olja

Ugnsvärme - 200 grader
Mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Tillsätt äggvitorna och arbeta samman till en slät smet,
Skeda upp smeten i små kakformar av papper. Grädda mitt i ugen i ca 15 minuter. Låt kallna.
Krämen
Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Sikta ner kakao och rör i äggulorna. Blir bäst om man använder elvispen. Fördela fyllningen på bottnarna. Ställ in kakorna i fryen i 30 minuter.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa krämen på kakorna i den smälta chokladen.
Ställ in kakorna i kylskåpet för att svalna. Förvaras svalt.