2 ägg
3 dl socker
200 g smält margarin
1½ dl mjölk
½ fl cedro citron
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
röd karamellfärg
3 dl socker
200 g smält margarin
1½ dl mjölk
½ fl cedro citron
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
röd karamellfärg
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa ägg och socker,blanda sedan margarin och mjölk och häll i och sedan de övriga ingredienserna. Droppa i röd färg och blanda om tills du fått en rödrosa färg. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
Vispa ägg och socker,blanda sedan margarin och mjölk och häll i och sedan de övriga ingredienserna. Droppa i röd färg och blanda om tills du fått en rödrosa färg. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Chokladglasyr
75g smält smör
1-2 msk mjölk
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Chokladglasyr
75g smält smör
1-2 msk mjölk
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Garnering
Chokladströssel
Blanda och bred ut på kakan medans den är varm och strö över chokladströssel. Skär i rutor när kakan kallnat.
Blanda och bred ut på kakan medans den är varm och strö över chokladströssel. Skär i rutor när kakan kallnat.