tisdag 2 december 2008

Drömmrulltårta


Till en rulltårta

3 ägg
1½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk kakao

Fyllning
100 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula


Ugnsvärme - 250 grader
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta ner potatismjölet blandat med bakpulver och kakao i äggsmeten.
Rör bara så mycket att allt blandas.
Häll smeten i en långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper.
Bred ut smeten jämt innan den gräddas på nedersta falsen i ugnen, ca 5 minuter.
Strö lite strösocker på rulltårtan när den kommer ut från ugnen. Stjälp upp kakan på lätt sockrat smörpapper.
Pensla baksidan av bakplåtspapperet som kakan gräddats på med kallt vatten om den är svår att lossa. Drag av det. Låt den svalna under bakduk.
Bred fyllningen över den kalla kakan. Rulla ihop den från långsidan och låt den sedan ligga svalt inlindad i smörpapper.
Smörkräm- Rör smöret riktigt mjukt. Tillsätt övriga ingredienserna till fyllningen. Jag använder elvispen.
Går bra att frysa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar