söndag 4 mars 2012

Tacopaj


En paj som de flesta gillar.
4-6 portioner

Pajdeg
125 g smör
250 g dinkelsikt, ca 4 dl
1 ägg
1 dl vatten
Fyllnng
1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
½ påse tacokrydda
2 msk vatten
3 ägg
3 dl mjölk, 3%
3 dl riven ost

Ugnsvärme - 200 grader
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen minst 30 minuter.
Kavla ut degen en stor platta . Klä pajformen, ca 30 cm i diiameter med degen. Låt den gärna gå ut över kanterna. Blir det lite deg över kan du göra ett rutmönster över pajen om du vill. Ställ pajformen i kylskåpet i ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda det i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Fyllningen. Skala och skiva löken. Skiva paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i smör tills de mjuknat och ställ åt sidan.
Stek köttfärsen tillsätt tacokryddan tillsammans med lite vatten. Lägg i lök och paprika blandningen i färsen.
Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner  hälften av osten i köttfären.
Lägg färsen o pajskalet och häll över äggblandningen.strö över resten av osten.
Grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Servera gärna sallad, ananas, salsa och gräddfil till pajen.