fredag 24 april 2009

Chokladbiscotti

Jättegoda italienska skorpor som jag hittat receptet på i tidningen Hemmets Journal.
30-35 stycken

125 g smör/margarin
2 dl strösocker
2 ägg
6½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g vitchoklad
Ugn 175 grader + 100 grader för torkning

Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och blanda ner i smeten.
Rör i grovt hackad choklad och arbeta in i degen.
Ta upp degen och dela i två bitar, rulla ut till längder och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 25 minuter och låt svalna.
Skär i skivor och eftertorka i 100 grader i 1-1½ timme.
Öppna ugnsluckan på glänt och låt de kallna.