torsdag 2 april 2009

Kryddrulltårta

Ett bra recept på en jättegod rulltårta som jag gjort många gånger.

3 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlikor
1½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Kräm
125 g smör/margarin
100 g florsocker
2 msk hackade syltade apelsinskal
25 g malda nötkärnor

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kryddor, bakpulver och potatismjölet och blanda ihop till en jämn smet.
Smörj och bröa en långpanna 25x35, eller smörj/bröa ett bakplåtspapper och lägg i formen. Häll i smeten och jämna till den.
Grädda i 250 grader i nedre delen i ugnen i 5-6 minuter.
Stjälp upp på ett sockrat smörpapper och låt den svalna under långpannan eller bakduk.
Rör smör och socker till fyllningen med elvisp, rör ner apelsinskal och nötter.
Bred ut krämen på den kalla kakan och rulla ihop från långsidan.
Förvara den i kylen eller frys in den.