onsdag 7 december 2011

Små hallonpajer med choklad och havrefras

Är man bra två som ska äta är det praktiskt att göra små pajer och  frysa in de som blir över.
6-8 stycken små eller en stor 


Fyllning
500 g hallon
1 dl strösocker
1½ msk potatismjöl
Smuldeg
100 g smör
3 msk strösocker
1½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
75 g grovhackad mörk choklad (gärna 70%),  eller blanda som ni själv tycker


Ugnsvärme . 220 grader
Blanda fyllningen i en skål och skeda upp i portionsformar eller i en vanlig pajform.
Rör ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.
Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.
Täck hallonfyllningen med smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter eller tills att pajen fått fin gyllene färg.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.