söndag 25 juli 2010

Krämig jordgubbspaj

Den här goda pajen har vi njutit av i helgen.
Ca, 8 portioner

Pajskal
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör/margarin
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 liter färska jordgubbar
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
2 ägg
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker


Ugnsvärme - 200 grader
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diametern.
Låt vila kylskåpskallt i 30 minuter.
Nagga pajskalet och förgrädda den i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter.
Rensa jordgubbarna. Dela dem eller är de små så ta hela.
Blanda resten av ingredienserna till jämn konsistens och häll ut i formen.
Strö ut jordgubbarna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter eller till fyllníngen stannat.
Godast är pajen kall.

7 kommentarer:

  1. Nu har jag bakat två av dina recept...mmmmmmmmmm Sven-Olofs limpor - tog bara ½ pkt farinsocker och det gick alldeles utmärkt. Supergoda limpor.
    Och Butterkakan med marsankräm..mmmm...snart säger det bara swoop och så är allt slut - sönerna är på väg hit upp!
    Nu ska jag titta efter rulltårterecept!

    SvaraRadera
  2. Idag har jag bjudit på din tårta med kolakräm. Mycket god tyckte gästerna och jag :)
    Tack för receptet...jag kommer nog att pröva fler framöver.
    Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. Bakat har vi gjort idag, men inga kolakakor denna gång. Men det ska vi absolut göra! Lowe valde muffins efter att vi gått i skogen och plockat blåbär och hallon.

    SvaraRadera
  4. Å vilket smarrigt recept!! Den ska jag prova i morgon!! Tusen tack för att du delar med dig av dina underbara skatter!!
    Återkommer när jag har bakat jordgubbspajen och smakat den med recension...men bara att läsa ingridienserna vet jag att den blir underbar!!
    kram, Marita

    SvaraRadera
  5. Jag har ett annat recept på en krämig jordgubbspaj. Kan verkligen rekommendera den med!

    Krämig jordgubbspaj 6-8 portioner:

    Ingredienser

    Deg:
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 dl socker
    100 g Smör
    1 ägg

    Fyllning:
    250 g skivade jordgubbar, färska eller frysta
    3 dl Gräddfil
    2 ägg
    1 dl socker
    2 tsk vaniljsocker

    Gör så här:
    Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 25 cm i diameter. Fördela jordgubbarna ovanpå. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker. Häll det över jordgubbarna. Grädda i 200° 30-40 min. Servera pajen kall.
    Dekorera med jordgubbar och ev siktat florsocker.

    SvaraRadera
  6. Tack, snälla för receptet!

    SvaraRadera
  7. Jag provade receptet i helgen och det var verkligen en supergod paj.

    SvaraRadera