torsdag 29 april 2010

Bästa pajdegen

Absolut bästa pajdegsreceptet enligt Susie i köket och jag håller med!
Snabbt går det och supergod med sin knäckiga smak. Allt görs i en kastrull.

175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver

Ugnsvärme - 200 grader
Smält smöret.
Blanda ner övriga ingredienserna i kastrullen. Rör runt tills degen släpper kanterna.
Tryck ut degen i en normalstor pajform, rund eller avlång (degen är ganska kladdig).
Förgrädda i ca 20 minuter.
Det här receptet kan du använda till äppelpaj, rabarberpaj, päronpaj eller den paj du är sugen på.
Vill du få högre och finare kant , tryck fast folie runt kanten innan gräddnngen.

2 kommentarer:

  1. Ursäkta en amatör,men i vilket skede lägger jag på frukten? Ska degen förgräddas i 20 minuter eller trycker jag i frukten direkt? Jag skulle bli jätteglad om Du anger diameter eller mått på den form Du använder! Tack för en jättefin blogg,kul att titta in här!/ Lena

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Förgrädda pajskalet. Rund form ca 24 cm och avlång form ca 12x35 cm.
    Lycka til!

    SvaraRadera