söndag 2 januari 2011

Rårörd chokladglass med After eight päron

Så enkelt och så gott. Jag testade den nya smaksatta grädden från Arla och det blev jättegod glass.
Det går utmärkt att använda vanlig grädde och smaksätta med något man gillar.
4 portioner

3 äggulor
½ dl florsocker
3 dl chokladgrädde (Arla)
----------
Om du föredrar vanlig grädde kan du smaksätta med
½ dl krossade polkagrisar eller
½ dl koncenterad apelsinjuice eller
3-4 krossade punschflaskor

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Välj någon smaksättning och blanda ner i äggsmeten.
Vispa grädden tjock och vänd ner den.
Häll glasskrämen i en bunke och frys den. Beräkna 3-4 timmar i frysen eller 30-40 minuter i glassmaskin.
Jag frös in glassen den blev hur krämig och go som helst.
Till glassen, värmde jag konserverade päronhalvor i ugnen så de blev genomvarm. När jag tagit ut formen så la jag på en After eight platta på varje päronhalva. De mjuknar av värmen från päronen.

4 kommentarer:

  1. After eight-päron var länge sen jag åt. Mums!

    SvaraRadera
  2. Så gott, After eigtht päron har jag inte ätit på många, många år

    SvaraRadera
  3. God fortsättning på det nya året!
    Och vad gott det låter med after eight päronet. Nyårsafton bakade jag en chokladkaka som man la after eight på när den fortfarande är var. Receptet fanns i Coop nr 12, men jag skrev det även på bloggen om du vill pröva.

    Ha en härligt bakningsår (eller vad heter det??!)

    SvaraRadera