Botten
4 äggvitor
2 dl strösocker
200 g sötmandel
Kräm
200 g smör
1 dl florsocker
2 dl vatten
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 äggulor
2 msk starkt kaffe
Garnering
2 dl vispad grädde
flisad blockchoklad eller siktat kakao
Mal mandel och blanda med socker, rör ner försiktigt i det hårt vispade äggvitorna.
Smöra lätt ett bakplåtspapper och lägg i en rund springform. Häll i smeten och grädda, ca 20 25 minuter, i 175 grader. Låt den kallna på galler.
Gör krämen så här: Koka upp 2 dl vatten och 2 msk smör i en kastrull. Gör en redning av mjölet och lite vatten, vispa ner i smörvattnet och låt det koka några minuter. Vispa ner äggulorna och låt krämen kallna.
Vispa ihop smör och florsocker och klicka ner i den kalla krämen samtidigt som du vispar med elvisp för att få den luftig och fin, smaksätt med kaffe. Bred ut krämen över kakan. Vispa grädde och bred den ovanpå och garnera med choklad.
Det är full fart i köket ser jag. Idag händer det inte mycket här. Jag ska hämta hem Fredrik från Obbola om en stund. Han och en kompis har suttit och spela datorspel hela nyårsnatten så de vaknade nyss....
SvaraRaderaGott nytt år!
P.S Hörde att du skulle få besök idag. Hälsa!
Gott nytt år, önskar vi också!
SvaraRaderaDen här tårtan ska jag bjuda på idag.
Jag har gjort den flera gånger, tycker den är god.
vilka härliga recept!! måste prova att göra vaniljhjärtana!! =)
SvaraRaderaTrevligt att du tycker om mina recept.
SvaraRaderaHar bara haft min blogg drykt en månad, så det kommer att dyka upp mera gott.
Jag tycker om att baka, har massor av recept som jag bakat under åren men jag vill ha bilder på det jag bakar, så titta in igen.