11 dl rågsikt
5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkål
vetemjöl till utbakning
Gör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl. Dela i 18 bitar, ca 65 g styck. Ställ en gjutjärnspanna på spisen, sätt på värmen ungefär som när du gräddar pannkakor. Kavla ut med kruskavel till tunna kakor 20 cm. Grädda i torr stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Låt svalna på galler.
Hej!Nu tänker vi ge vårat omdöme om dessa hällakakor.Dom är verkligen goda och jag är verkligen kräsen av mig.MVH.Lelle o Inge-borg.
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaDe är godast att äta nygräddade. Blir det över, när man bakat, så frys in och ta fram eftersom så smakar de bäst....
superhärlig sida..hit kommer jag tillbaka =)
SvaraRaderaTrevligt, att du tittar in till mig igen.
SvaraRaderavilken superfin o trevlig sida=) Fortsätt uppdatera=))
SvaraRaderaJag och min dotter med familj älskar de här bröden. Dessutom är de lättbakade och det går fort att baka dem. Tack för att du delade med dig av receptet!
SvaraRadera