tisdag 3 februari 2009

Tekakor med kardemumma

 
Det här receptet fick min syster av sin stallkompis Sussans mamma för över 20 år sedan. Sedan dess har det blivit ett av våra favoritrecept.
Ca 22 stycken

½ liter mjölk
2 ägg
1 paket jäst
100 g margarin
4 krm salt
2 tsk malen kardemumma
1½ dl strösocker
ca 18 dl vetemjöl
Pensla med vatten före och efter gräddningen

Ugnvärme 225 grader

Värm mjölken och margarinet och gör vanlig bulldeg och låt den jäsa i 30 minuter. Tag upp degen och dela i 60 grams bitar och kavla ut dem till tekakor. Lägg på bakplåtsklädda plåtar och nagga dem med gaffel. Låt jäsa tills det höjer sig, ca 40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.
Posted by Picasa

8 kommentarer:

  1. Hej! Trevligt recept. Ska prova att baka imorgon :) Hälsn Moa

    SvaraRadera
  2. Är dom godast med bara smör eller passar dom flesta pålägg?
    Tack för en fantastisk blogg!

    SvaraRadera
  3. De här tekakorna är som vanliga tekakor. Det går att ha vilka pålägg som helst som man gillar.
    Jag lovar att de är supergoda, mjuka och det räcker med bara ost på dessa godingar.

    SvaraRadera
  4. Hej! Tack så mycket för receptet! De är skitgoda! (har bakat dem ungefär 10 ggr nu)

    SvaraRadera
  5. Googlade efter tekakor med kardemumma och hittade din sida; de här smakar precis så perfekt som jag hade hoppats! Tack för en storfavorit! :-)

    SvaraRadera
  6. Googlade efter tekakor med kardemumma och hittade din blogg. Dessa är verkligen helt fantastiskt goda! TACK för en ny storfavorit!!!

    SvaraRadera
  7. ska äggen blandas i degen eller `??

    SvaraRadera