En lättgjord och mycket god tårta.
Till botten
3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rågad dl malda nötter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll det i äggvispet och rör om. Häll smeten i en smörad och bröad rund springform och grädda 20 minuter i 200 grader.
Vaniljkräm
1 äggula
1 dl kaffegrädde
½ msk strösocker
1 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Häll allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock kräm, den får inte koka. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
Vill man göra det enklare så gör 1 dl kräm av marzanpulver, det går lika bra. Vispa ½ dl vispgrädde och blanda i vaniljkrämen.
Bred krämen över kakan.
Garnering
1½ dl vispgrädde
Bred den över vaniljkrämen och garnera med jordgubbar eller något annat gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar