fredag 8 maj 2009

Ingrids snurrbullar


Supergoda bullar som har mycket smak av kardemumma.
40-45 stycken

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
ca 14 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma

Fyllning
150 g smör
3/4 dl socker
1 msk stött kardemumma

Pensling och garnering
smält smör
strösocker

Ugn - 250 grader

Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt, 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt.
Tillsätt salt, socker och den stötta kardemumman. Arbeta in så mycket mjöl så att det blir en seg och smidig deg.
Låt den jäsa under duk i ca 30 minuter.
Rör samman smör, socker och stött kardemumma till fyllningen.
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den blank smidig. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga kakor.
Bred fyllningen över kakorna och vik dem dubbla från långsidan. Skär kakorna i ca 2 centimeter breda bitar och skär dem mitt itu på längden men låt dem hänga ihop upptill. Vira remsorna om varandra och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
Låt bullarna jäsa under duk i ca 30 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt bullarna svalna under duk på galler..
Pensla de kalla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.
Bullarna går att frysa men vänta då med penslingen och sockret.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Mysig blogg du har, är inom nästan varje dag för att kolla om du lagt ut nåt gott till oss. Har testat några av dina recept tidigare och idag ska jag försöka mig på ostfrallor. Keep up the good work!!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Trevligt att du gillar mina recept.
    Hoppas det blev goda ostfrallor, jag tycker själv att de är jättegoda.
    Ingrid

    SvaraRadera