lördag 11 juli 2009

Kokosrulle med citronkräm

3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl kokos
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning
15 g margarin
2½ dl florsocker
1 äggula
skal och saft av 1 citron

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kokos, potatismjöl och bakpulver.
Klä en långpanna 30x40 med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda genast i 250 grader i ca 5-8 minuter.
Stjälp upp den färdiggräddade kakan på ett smörpapper, bestrött med kokos.
Låt den svalna under bakduk.
Blanda under tiden fyllningen
Rör margarin och florsocker mjukt. Tillsätt äggulan, citronskal (finhackad) och saft. Vispa tll en slät kräm. Bred krämen över kakan, rullla ihop och lägg rulltårtan kallt, helst i frysen.

5 kommentarer:

  1. Du menar väl 150 gr smör?

    SvaraRadera
  2. Det ska vara 15g. Var dock försiktig med citronsaften, smaka av.

    SvaraRadera
  3. Den blev fantastiskt god! Tack

    SvaraRadera
  4. Å, så god den blev! Jag hade nog i lite för mycket citronsaft, men med en chokladkaka och en kopp kaffe till så blir det bra ändå. Vänliga hälsningar
    Jenny

    SvaraRadera