onsdag 19 augusti 2009

Mariannetigerkaka


En ny variant på tigerkaka, men den här är mycket godare.
1 kaka
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 msk kakao
100 g (1,5 dl) Marianne godis

Smörj och bröa en 1,8 liters rund form. Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget och blanda samtidigt. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vaniljsockerblandningen turvis med gräddfilen. Blanda smeten jämn.
Ta hälften av smeten åt sidan i en annan skål och sikta kakaopulvret och blanda i Mariannekrosset. Lägg med en sked hälften av den ljusa degen på botten av kakformen. Tillsätt den mörka degen och sätt till sist resten av den ljusa degen i formen. Stick i degen med en gaffel så att ränderna blandas lite. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Vänd kakan upp och ned då den har svalnat lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar