
De ska bakas på smör och inte för små ska de vara.
Ca 60-70 stycken
5½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
200 g rumsvarmt smör
1 msk ljus sirap
1 msk vatten
50 g (ca 3/4 dl) hackad mandel
Ugnsvärme - 200 grader
Lägg alla ingredienserna i en hög med matfett, sirap och vatten i mitten på bakbordet. Knåda ihop till en deg.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder ( 4-5 cm i diameter). Låt vila i kylskåpet en stund.
Skär i skivor och lägg på bakplåtsklädda plåtar och grädda ca 7-8 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Låt kakorna kallna på galler.
Hejsan,
SvaraRaderaDin bakblogg är jättetrevlig att gå in och bli inspirerad av.Det är alltid fräscht och trevligt upplagt. Naturbilderna är också fina.
Lycka till med allt gott Du skapar.
Stina B.
Tack, så väldigt mycket!:)
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaOch tack så mycket för din fina kommentar på min blogg. Det uppskattas väldigt!
Bondkakor är ju försvinnande goda =)
Vilken härlig och inspirerande blogg du har, så mycket smaskens. Tack för att du delar med dig av recepten, har sett några jag bara måste prova (på riktigt, inte virkat ;)
Kram R
Bondkakor är en av mina favoriter. Till ett glas mjölk är det ju nästan oslagbart. Många fina recept har du, provade Tiramisurulltårtan i helgen, var ju jättegod!
SvaraRaderaHa det så bra!
/Susie
det ser ut som nåt jag aldrig provat:/!!!
SvaraRaderahej hej!
SvaraRaderaTack för en superbra blogg, vilka bakverk du lagt ut. Man blir ju så sugen när man ser allt gott!!
Gjorde just bondkakor..o vet inte hur reultatet blir än, eftersom de ligger i ugn o på plåt. Men jag fick ut mellan 40-45 st..så nått fel gjorde jag! ;)
hoppas det blir goda endå...
tack för en verkligen bra blogg! MVH/Johanna
Konditoriets kakor är stora och extra goda, så du har nog extra goda kakor.
SvaraRaderaTack för titten!
Hej.
SvaraRaderaVa kul att komma in och titta på din blogg. Jag tycker att bondkakor eller vardagskakor som jag kallar dem är den godaste småkakan. När jag bakar får jag aldrig ut så många som står i receptet för jag kan inte låta bli degen och inte de andra i familjen heller.
Även när de är bakade så är de syndalöst goda. Många trevliga recept har du. Kommer tillbaka och kollar på fler framöver.
Mvh Annika