tisdag 6 oktober 2009

Californiakakor

Det här receptet publicerades första gången 1965. Dessa kakor har varit efterfrågade här hemma.
ca 25 stycken

2½ dl brun farin
1 msk maizena
1 krm salt
2 äggvitor
drygt 2 dl hackade nötkärnor

Ugnsvärme - 150 grader
Blanda farinsocker, maizena och salt.
Vispa äggvitorna till hård skum med en elvisp i en torr ren skål.
Blanda försiktigt äggvitan med farinblandningen. Rör ner nötterna.
Klicka ut smeten glest på bakplåtsklädda plåtar med hjälp av en tesked. Kakorna flyter ut lite under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan de lossas från papperet.
Förvara kakorna i en tättslutande burk.

2 kommentarer:

  1. Låter som en perfekt kaka för alla glutenallergiker (och gott för oss andra med förstås)!

    SvaraRadera
  2. Roligt, att jag kan erbjuda dig ett recept som passar.
    /Ingrid

    SvaraRadera