måndag 23 november 2009

Saffransbullar med vitchoklad

Nu är det snart advent och då måste man baka saffransbullar.
Här doftar det härligt från dessa saffransbullar som jag smaksatt med vit choklad.
Ca 50-55 stycken

200 g smör
5 dl mjölk 3%
3 dl strösocker
1 pkt jäst
1 stk salt
2 pkt saffran (den är skitdyr iår!)
ca 14-16 dl vetemjöl
Fyllning
250 g vitchoklad
ca 100 g mjukt smör
strösocker
Pensling
uppvispat ägg
pärlsocker
Ugnsvärme - 200 grader
Värm mjölk och smör till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Stöt saffran i en mortel med lite socker. Blanda degvätskan med jästen och tillsätt socker, salt, saffran och sedan vetemjölet lite i sänder tills du får en lagom tjock deg. Lät jäsa i ca 30 minuter.
Tag upp degen och dela den i två delar. Kavla ut till ca 50x30 centimeter. Bred på smör och strö över socker och vitchoklad. Rulla ihop från långsidan och skär skivor ca 2 cm, lägg i bullformar för att jäsa i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda ca 12-15 minuter.
Låt bullarna svalna under duk.

1 kommentar:

  1. Dom var jättegoda! Vi har bara 2 kvar, blir det påfyllning?

    SvaraRadera