onsdag 2 december 2009

Bananfudge

Det är första gången som jag gör Bananfudge men jag lovar att det var såååå goda!
Ca 60-70 stycken

50g skumbananer
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad

Klipp skumbananerna i mycket små bitar. Blanda skumbanaer, socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp på svagvärme under omrörning tills allt smält. Koka sedan försiktigt i 10 minuter under omrörning.
Häll i chokladen i bitar och rör om så den smälter och massan blir blank. Tag av kastrullen och fortsätt röra tills massan svalnat och ljusnat. Häll upp i en smörad form, ca 18x24 cm.
Ställ kallt för att stelna och skär sedan i bitar.

6 kommentarer:

  1. Åå, jag gillar ju skumbananer! Ni behöver väl inte 70st?! ;)

    SvaraRadera
  2. Jag som precis köpt hem skumbananer och var på jakt efter ett bra fudgerecept. Ska testa snart!

    SvaraRadera
  3. Jag har aldrig smakat fudge, är det gott?

    SvaraRadera
  4. Jag har testa, men så fort jag slog i chokladen blev massan grynig. Jag fortsatte röra men ju mer jag rörde ju vattnigare blev det. Vad kan ha gått fel? Fick rinnande saft i stället för en blank smet.

    SvaraRadera
  5. Är ingen ezpert! Kan ju bero på ev. värmen eller vilket märke på chokladen. Jag tycker själv att grädden inte är som den var förr. Har själv märkt att julgodis jag gjort förr inte blir på samma sätt nu för tiden.

    SvaraRadera