onsdag 27 januari 2010

Makalösa

Det är inte alla som gillar russin i kakor, om man gör det så är de här kakorna ett måste.
Jag har tänkt överraska min väninna som fyller år med ett fint kakfat fylld med Makalösa.
Grattis till Ingeborg!

Ca 45 stycken

200 g smör
1½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl russin eller korinter

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa mjukt smör med sockret till en pösig smet. Blanda i resten och rör ihop till en deg.
Rulla bollar (ca 14 g). Lägg på bakplåtsklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.

5 kommentarer:

  1. jag är inte alls förtjust i russin som gräddats, ett tipps är att använda torkade tranbär eller torkade blåbär funkar suveränt som ersättningch kakorna blir jättegoda.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var ett jättebra tips om man vill byta ut russinen.
    Tack så mycket!

    SvaraRadera
  3. Dom kakorna är verkligen goda, hade glömt bort dom, brukade ju baka sånna förr, måste göra det igen!!

    SvaraRadera
  4. Äter Lill-Kjell russinkakor?

    SvaraRadera
  5. Näe, men nu var det ju så att det var en present.
    Jag tycker det är jättegoda kakor och jag tar i regel fler än en om det finns.

    SvaraRadera