onsdag 24 februari 2010

Banankladdkaka

Det här kladdkakan är en av de godaste jag ätit. Grädde med valnötter passar perfekt till.
8-10 portioner

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 bananer

Ugnsvärme - 175 grader
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, kakao och vetemjöl. Blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna ganska grovt och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en rund pajform med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Låt den svalna och ställ den sedan kallt till servering.
Går bra att spara flera dagar.




7 kommentarer:

  1. Mmm! Banankladdkaka låter ju supersmarrigt!

    SvaraRadera
  2. Ja, och bananerna smakade som färska, inte som när man gör banankaka.

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt spännande, nu skall jag läsa vad du har hittat på mer det senaste, kram Louise

    SvaraRadera
  4. Låter farligt gott, det där:)

    SvaraRadera
  5. Den där kakan hade jag inte tackat nej till!

    SvaraRadera
  6. Oj, det låter supergott. Måste testa!

    SvaraRadera
  7. Ska Testa det idag låter jätte gott!

    SvaraRadera