måndag 12 april 2010

Rågbröd med russin

Här kommer ett lättbakat och jättegott rågbröd med russin. Receptet har jag fått av Marias mamma i Trehörningsjö.

1 liter långfil
4 dl sirap
1 kg rågsikt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
1 msk anis (krossas)
1 msk fänkål (krossas)
1 pkt russin ( ca 3 dl) Kan uteslutas om man så vill.

Ugnsvärme - 100 grader + 150 grader
Rör ihop ingredienserna. Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
Ställ in långpannan på nedersta falsen i kall ugn. Ställ värmen på 100 grader och grädda i 1 timme. Öka värmen till 150 grader och grädda en timme till.
Skär brödet i lämpligt stora bitar den den svalnat. Jag gjorde fyra limpor.
Går bra att frysa.
Tack, Maria för ett supergott recept!

3 kommentarer:

  1. Ser saftig och god ut!

    SvaraRadera
  2. Bakar du allt detta gott?
    Tack för inbjudan.
    Jag ska ta med mig David en dag (eller snarare han få ta med mig)och komma och hälsa på er.
    Ha en bra dag och kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Snubblar in här av lite nyfikenhet ;)) hittade dig inne hos http://cammo69.blogspot.com/, och nu är jag sååå glatt överraskad. Vilken härlig hemsida och vad många goda recept, här ska jag sätta mig o lusläsa;))

    SvaraRadera