En festfin tårta med god chokladgrädde som döljer en lagom seg botten bakad på hasselnötter.
Den här tårtan vann första pris på Bondens marknad i Sunne 1988.
Superenkel att göra och jag tycker synd om er alla som är nötallergiker som inte får testa tårtan.
8-10 portioner
3 ägg
3 dl strösocker
150 g hasselnötkärnor
1 tsk bakpulver
Topping
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
mörk choklad, att riva över tårtan.(gärna 70%)
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa ägg och socker poröst.
Mal nötterna. Blanda dem med bakpulvret och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda, ca 40 minuter.
Låt kallna.
Vispa ihop alla ingredienser till chokladgrädden tills den får mjuka toppar. Bred ut grädden lite slarvigt med en slickepott. Gör cirkelrörelser, så det blir små "drivor" av grädden.
Riv mörk choklad över tårtan.
Å, vad mycket smaskigt det fanns på din blogg! Perfekta tips inför en säsong när jag hoppas på många fikastunder i solen.
SvaraRaderaHälsningar från fröken Dill
Gosh! Din blogg och recept är verkligen inte att leka med! :) Kommer baka massa grejer här ifrån och bjuda min farmor på :) Hon är typ mästaren på att baka, hon bor oxå utan för övik ^^
SvaraRaderaJätteroligt, att ni tittar in till mig!
SvaraRaderaJohanna, du får hälsa till din farmor.
Önskar er en trevlig helg!
se riktigt gott utt!! smaskigt !!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag vill bara uppmärksamma dig om att du får beröm för ett recept av mig!
http://antiann.blogspot.com/2010/05/tar-jag-mig-vatten-over-huvudet.html
Hej Lill-Ingrid,
SvaraRaderaGillar verkligen din blogg, så många godsaker! Jag har bakat haselnötstårtan två gånger nu och den är kanongod! Helt klart en ny favorit. Den blev om möjligt ännu bättre andra gången och en stor succe på jobbfikat :) Tack för att du delade med dig av detta fantastiska recept!
http://swedie-pie.blogspot.com.au/2012/03/easy-hazelnut-chocolate-torte.html
Carrie