onsdag 15 september 2010

Havrekanelrutor

Har du inte jäst hemma och vill ha något kanelbulleliknande fast mer i sockerkaksform, då är dessa rutor gudomliga.
35 stycken

100 g smör/margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Fyllning
100 g smör/margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Ugnsvärme - 225 grader
Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm eller använd bakplåtspapper.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Fördela smeten jämt i långpannan.
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela/smula den på degen i långpannan.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rutor.

10 kommentarer:

  1. Låter jättegott!! Ska prova nån dag kul att testa nåt nytt!Ha en bra fortsatt dag!

    SvaraRadera
  2. Vilket kul recept. Den varianten ska jag prova.

    SvaraRadera
  3. Jag har testat och håller med! Gott, enkelt och påminner om kanelbullar.

    SvaraRadera
  4. Låter gott! Älskar havregryn i bakning. Brukar ha mkt havregryn i smulpajen - blir lite knaprigare då!

    SvaraRadera
  5. Låter mycket mumsigt, det skall jag ta och testa att baka någon dag

    SvaraRadera
  6. Nu har jag ett nytt recept som du gärna får ta

    SvaraRadera
  7. Det har ar en av mina absoluta favoritkakor. Maste prova dessa eftersom jag tappat mitt orginalrecept. Tusen tack for en superfin inspirerande bakblogg. Jag har precis skrivit ut ca 15 recept som bara maste provas. Ha det gott! /Carrie

    SvaraRadera
  8. Skoj, att det är fler än jag som gillar den här långpannekakan.
    Önskar er alla en trevlig söndag!

    SvaraRadera
  9. sånadär är sååå goda!:)

    SvaraRadera