onsdag 29 september 2010

Orsabullar

Lättbakade och mycket goda bullar.
25 stycken

6 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör
25 g jäst
3 dl standard mjölk
Fyllning
2 msk smör
2 msk messmör
2 syrliga äpplen
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
Pensling
1 ägg

Ugnsvärme - 250 grader
Blanda ihop mjölet med sockret. Finfördela smöret i mjölblandningen.
Smula ner jästen och värm mjölken till 37 grader.
Rör snabbt ihop degen och klicka ut i bullformar. Degen är ganska lös.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Rör ihop smör och messmör till en smidig konsistens.
Skala och skär äpplena i små klyftor.
Blanda ihop kanel och socker i en plastpåse. Häll i äpplena och blanda om så kanelblandningen fastnar på äpplena.
Gör en fördjupning i varje bulle med mjölat finger.
Lägg i en klick messmörblandning och tryck ner en äppelklyfta.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. Orsabullar har jag aldrig bakat, men det ser himla gott ut

    SvaraRadera