tisdag 26 oktober 2010

Kycklingpaj med västerbottenost

Fredagsmyyys!

Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grillad kyckling
ca ½ påse riven västerbottenost
1-2 tomater eller 10 cocktailtomater
3 ägg
2 dl cremé fraiche
salt och peppar

Ugnsvärme - 200 grader
Gör pajdegen och lägg den i kylen en stund.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter.
Tärna paprikan och bryn lätt i stekpanna.
Rensa kycklingen och skär den i bitar.
Lägg paprika i botten på den förgräddade pajskalet. Lägg sedan på kyckling och västerbottenost.
Blanda ihop ägg och cremé fraich, salta och peppra.
Häll över fyllningen och dekorera med tomater.
Grädda i ca 35 minuter eller tills stanningen stelnat.
Servera sallad och gärna en kall öl till detta.

3 kommentarer:

  1. Den här ska jag ta och njuta av kommande fredag! Du har alltid så bra recept - tack!

    SvaraRadera
  2. Du är då sååå snäll, Pysselfarmor!:)

    SvaraRadera
  3. Hittade detta recept för några veckor sen, vår favoritpaj för tillfället! Så tack! Vi har lagt till bacon, lök, broccoli mm och idag tänkte vi förutom det prova att ha i soltorkade tomater. Mvh Carolina

    SvaraRadera