fredag 10 december 2010

Chokladdoppade hästskor

En liten mör småkaka som får en speciell smak av bittermandeloljan. Jag brukar baka dessa till jul.
35 stycken

100 g margarin
3/4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3-4 droppar bittermandelolja
Garnering
50-75 g mörk blockchoklad

Ugnsvärme - 175 grader
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
Spritsa ut degen med en stjärnsprits till längder. Skär i 8 cm långa bitar och forma till hästskor.
Lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter
Låt kakorna svalna.
Smält chokladen och doppa kakornas ändar med choklad.

3 kommentarer:

  1. Tjusigt! Ibland är det roligt att göra lite krångligare kakor! :)

    SvaraRadera
  2. Vad fina! Sådana brukade min mormor alltid göra! Måste testa nån gång!

    SvaraRadera
  3. Vilken trevlig blogg! Jag är på jakt efter en ny kaksprits, vilken sort använder du? Måste absolut testa dessa kakor....!

    SvaraRadera