lördag 4 december 2010

Kladdkaka med pepparkaksfrosting

Mmmm, det här receptet gjorde de på Gokväll och jag lovar att det var gott. Gör man portionsformar så gör dem inte för stora, då blir det för mäktigt.
8 portioner

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
ev 1-2 tsk pulverkaffe
Frosting
100 g smör, rumstempererat
100 g naturell färskost
1-1½ dl florsocker
1-2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk vaniljsocker

Ugnsvärme - 175 grader
Smält smöret.
Vispa ner socker och ägg i smöret.
Rör ner resterande ingredienser, häll upp i smord springform eller portionsformar.
Grädda stor kaka i 15-20 minuter och små i ca 8 minuter mitt i ugnen. De ska vara lite kladdiga i mitten.
Frostingen
Vispa smöret smidigt, tillsätt resterande ingredienser. Smaka av så att sötman och kryddningen passar din smak.
Spritsa eller bred frostingen på kakorna när de kallnat. Toppa gärna med granatäpplekärnor eller nått annat du gillar. Det blev strössel på mina.

3 kommentarer:

  1. Tack för det du - nu har jag efterrätten till nästa lördags middag!

    Ha en skön andra advent.

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut.. Jag bakade jättegoda pepparkaks scones som ni borde prova.

    http://www.ovanligtgott.se/2010/11/pepparkaksscones-med-dadlar-och-fikon.html

    Jättebra blogg du har.

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut! Och bullarna var ju hur snygga som helst!! Jag har alltid undrat hur man får till sådana snurrig! Tack nu vet jag! De måste jag verkligen testa;)
    Hälsningar Musqot

    SvaraRadera