tisdag 21 december 2010

Rullströmming

Rullströmming är ett måste på vart julbord.
Ca 15-20 stycken

strömming
-----
4 dl vatten
3 msk matättika 12%
2-3 tsk salt
8 st vitpepparkorn
8 st svartpepparkorn
2 smulade lagerblad
½ röd lök, lägg i den hel

Koka lagen ett par minuter.
Rulla strömmingen med skinnsidan ut, tätt i en kastrull.
Sila lagen över strömmingen och sjud försiktigt i 10 minuter. Lagen ska täcka strömmingen.
När strömmingen kallnad så lyft upp fisken i en glas eller plastburk och sila lagen genom ett kaffefilter, så den blir klar och fin.
Häll lagen över strömmingen och förvara i kylen.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har en fråga, har du bakat marsipan någon gång? Vi testade för första gången igår, men marsipanen blev lite lös, så jag tänkte höra med en bakexpert vad du har för tips. Kolla gärna in på Musqot.

    Ha en underbar julhelg!
    Hälsningar Musqot

    SvaraRadera