söndag 16 januari 2011

Päronfilé

Jaja, jag vet att detta är onyttigt, men det är det mesta jag har på min blogg. Vill ändå dela med mig av detta recept.
Kombinationen fläskfilé och päron är fin. Såsen sätter extra sting till anrättningen. Anpassa ostmängden efter egen smak. Jag använde riven cheddar. Bra bjudrätt som kan förberedas.
6 personer

600 g fläskfilé
1 stor burk konserverade päronhalvor (800 g)
3 port pulver -bearnaisesås + vatten/mjölk enl förpackning, uteslut fettet
1 liten krämig pepparost (60 g)
1 liten krämig vitlöksost (60 g)
ca 200 g riven ost
salt och peppar
smör/margarin till stekning

Ugnsvärme - 200 grader
Skär filén i ca 1½ cm tjocka skivor. Stek dem i smör/ margarin, salta och peppra lätt.
Smöra en stor ugnsform.
Öppna päronburken och häll av spadet. Skär päronen i klyftor och lägg i botten på formen.
Lägg sedan filéskivorna ovanpå utan sky.
Koka såsen enligt förpackningen men ersätt fettet med de båda krämiga ostarna. Låt dem smälta ner. Koka en lagom tjock sås, späd ev.
Bred den tjocka såsen över kött och päron.
Strö på riven ost.
Gratinera tills osttäcket är guldgult, 15-20 minuter.
Servera med potatis och grönsaker.
Jag är inte så förtjust i pulverbearnaisesås, så jag tog två förpakningar färig sås. Den här gången serverade jag hasselbackspotatis till.

2 kommentarer:

  1. Oj oj så gött det här lät då!
    Har planerat fläskfilé till middag idag, men det får bli ett annat recept denna gången då jag inte har päron hemma. Har inte heller lust att ge mig ut eftersom det spöregnar något så dj....här! Vekrligen vräker ner! Skithalt i morgon förmodligen när det nu fryser på i natt.

    Jamen nästa lördag när en tjejkompis kommer tar jag och gör detta recept! Tackelitack - hade litet idétorka vad jag skulle bjuda på.

    SvaraRadera
  2. Detta måste jag helt klart testa. Ditt senaste tips var ju en fullträff!

    SvaraRadera