fredag 11 februari 2011

Bregottkakor

Jättegod småkaka som de flesta gillar.

ca 50 stycken

300 gr bregott (en liten ask)
1½ dl socker
2½ dl majsenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Ugnsvärme - 175 grader

Vispa bregott och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Klicka ut i små pappersformar, ca halva formen.

Grädda mitt i ugnen ca 15- 20 minuter. De pöser först upp och sedan sjunker ihop något mot slutet och ska ha fin gyllende färg.

7 kommentarer:

  1. Jag har sett detta recept men aldrig testat det, låter allt som en god kaka

    SvaraRadera
  2. Enkelt och gott!
    låter som perfekta kakor

    Trevlig Söndag

    http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg

    SvaraRadera
  3. vilken sorts bregott har du använt ? den gröna? Låter som en god kaka/ soliga hälsningar från Småland

    SvaraRadera
  4. Jag använder normalsaltat.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Kan man byta ut maizenamjölet mot potatismjöl?

    SvaraRadera
  6. Det kan jag inte svara på, men ev kan man göra en halv sats och testa.
    Hälsningar
    Ingrid

    SvaraRadera
  7. Okej, tack så mycket för svaret! :) Bregottkakor är ju bland de godaste kakorna :)

    SvaraRadera