Ca 12 biter
150 g margarin/smör
½ dl kaffegrädde eller vatten
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bakpulver
rivet skal av ½ tvättad citron
2 äpplen
25-50 g (½-3/4 dl) hasselnötter
Ugnsvärme - 175 grader
Smält margarinet och häll i vätskan.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och rivet citronskal.
Häll detta och mardarinet med vätskan i äggsmeten.
Rör om till jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad tårtform, ca 25 cm i diameter.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Grovhacka nötterna.
Fördela äpplena över smeten och strö nötterna på.
Grädda omkring 50 minuter.
Vill man kan man sikta florsocker över kakan när den kallnat. Det gjorde inte jag denna gång.
Det låter som en nyttig kaka! Ska prova den!
SvaraRaderaSer väldigt god ut! Ska också göra någon slags äppelpaj ikväll! Varifrån är kortet som är högst upp på bloggen? Ser lite norrländskt ut? :)
SvaraRaderaHej på dig!
SvaraRaderaKortet är från vårat sommarställe som ligger som du rätt gissade i Norrland. Det är ett lugnt och skönt ställe som ligger 8 mil norr om Örnsköldsvik.
Tack för titten!