fredag 15 juli 2011

Franskt kryddbröd

Ett lättbakat och mycket gott bröd att servera på buffébordet eller ostbrickan. Är jättegott till ost. Bakformen kan gärna vara rund med hål i mitten eller så avlång. Brödet är även gott till nyponsoppa.
Ett bröd

1 dl honung
½ dl råsocker
1½ dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
10 torkade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
2 dl vetemjöl special
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
Att smörja formen med
smör + flagad mandel

Ugnsvärme - 150 grader
Koka upp honung, råsocker, grädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
Hacka aprikoserna, nyp sönder valnötterna lätt och blanda med pumpakärnor, mjöl, salt och bikarbonat.
Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
Smält smör och pensla en sockerkaksform, bröa med flagad mandel.
Klicka i degen i formen och grädda ca 45-50 minuter.

5 kommentarer:

  1. Det låter otroligt gott.....detta blir att baka till någon höstmiddag.

    SvaraRadera
  2. Låter som ett riktigt gott bröd

    SvaraRadera
  3. Oh vad det såg gott ut. Brukar köpa något liknande på fiket, men nu ska jag minsann baka ditt!

    SvaraRadera
  4. Detta såg riktigt gott ut, måste prova

    SvaraRadera