söndag 17 juli 2011

Har någon receptet till denna goda tårta?

Den här tårtan har jag gjort flera gånger men jag har varit så duktig att rensa i alla urklipp från tidningar att det har kommit bort, endast bilden har jag kvar.
Receptet fanns i Allers 1995, nummer 10.
Den heter Ljuvlig tårta med frasigt havretäcke fylld med persikogrädde.
Tänk om nån som tittar in till mig har receptet och kunde skicka det till mig, då skulle jag bli glad.
Jag har pratat med Allers förlag men de kunde inte hjälpa mig, sa att tidningen var för gammal.

6 kommentarer:

  1. Tyvärr inte, men jag känner verkligen med dig. Jag har samma upplevelse, bara det att jag inte riktigt kan datera och inte har någon bild heller. Städa aldrig, tror jag blir slutsatsen

    SvaraRadera
  2. Kan det möjligen vara den här?
    //Mia, en som läser din blogg men är jättedålig på att kommentera...


    Havrefrastårta
    8-10 personer

    Enkel och mycket god tårta med havrefrastäcke och persikor & grädde emellan!

    Ingredienser
    Havretäcke:
    75 g smör
    3/4 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    2 dl havregryn

    Tårtbotten:
    3 ägg
    2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    1 1/2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    1/2 dl mjölk

    Fyllning:
    3 dl grädde
    1 brk konserverade persikor, 425 g


    Gör så här:
    Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm.
    Smält smör till havretäcket och häll det över de övriga ingredienserna som mätts upp i bunke. Rör samman till en smulig massa och strö ut denna jämt i formen så det täcker.
    Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker varvat med mjölken. Rör försiktigt smeten slät.
    Häll smeten över havretäcket i formen. 175 graders ugn ca 40-45 min, känn med sticka.
    Dela den kalla kakan i 2 bottnar. Delen med havrefrastäcket ska vara överst. Låt persikorna rinna av och hacka dom, vispa grädden. Bred ut grädden på en botten och lägg persikorna över. Lägg sen på den botten med havretäcket så det kommer överst.

    SvaraRadera
  3. Tyvärr har jag ingen aning, men jag hoppas att det är receptet ovan.

    SvaraRadera
  4. Hittade också ett recept som var liknande, du får helt enkelt prova dig fram! http://www.matklubben.se/recept/havreflarntaarta_med_persiko_och_mascarponekraem_69300.html

    SvaraRadera
  5. Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte svarat tidigare. Vi har besökt vårt torp och där är datorer förbjudna.Vi kör med vedspis, fotogenlampor och utedass. :)
    Jag tror nämligen att Mia har löst mitt problem och jag tackar dig så väldig mycket för din hjälp.

    SvaraRadera
  6. Kul att jag kunde hjälpa :)

    SvaraRadera