söndag 31 juli 2011

Havrefrastårta med persikogrädde

Äntligen har jag fått baka den här tårtan. Vilken tur jag har som fått receptet av en som tittar in på min blogg. Bilden på tårtan hade jag men receptet på den har jag städat bort. Tårtan är lätt att göra. Byt gärna ut persikorna mot blåbär och hallon eller jordgubbar.

Havrefrastårta
8-10 personer

Enkel och mycket god tårta med havrefrastäcke och persikor & grädde emellan!

Havretäcke:
75 g smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn

Tårtbotten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk

Fyllning:
3 dl grädde
1 brk konserverade persikor, 425 g


Gör så här:
Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm.
Smält smör till havretäcket och häll det över de övriga ingredienserna som mätts upp i bunke. Rör samman till en smulig massa och strö ut denna jämt i formen så det täcker.
Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker varvat med mjölken. Rör försiktigt smeten slät.
Häll smeten över havretäcket i formen. 175 graders ugn ca 40-45 min, känn med sticka.
Dela den kalla kakan i 2 bottnar. Delen med havrefrastäcket ska vara överst. Låt persikorna rinna av och hacka dom, vispa grädden. Bred ut grädden på en botten och lägg persikorna över. Lägg sen på den botten med havretäcket så det kommer överst.

2 kommentarer: