fredag 8 juli 2011

Rabarberkaka med keso

Detta är nästan som en ostkaka med rabarber.Mumms!
Nu är det nog sista receptet med rabarber för i sommar.
Ca 6 portioner

Ca 750 g (1½ liter) rabarber i bitar
1½ dl rörsocker
3/4 dl sötmandel
200 g keso
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3/4 dl lätt creme fraiche
smör eller margarin till formen

Ugnsvärme - 200 grader
Smörj en ugnssäker form.
Lätt i rabarberbitarna. Strö över rörsockret och ställ in formen i ugnen i 5 minuter.
Finhacka mandeln.
Blanda samman mandel, keson, vaniljsocker, äggen och crem freichen och häll blandningen över rabarbern.
Sätt in i ugnen och grädda ytterligare ca 30-40 minuter.
Serveras ljummen med vispad grädde, glass eler vaniljvisp.

6 kommentarer:

  1. Det receptet kom lägligt! Nu ska vi åka till gården och där har jag massor med rabarber och det här var en ny variant.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Det låter som en jättegod rabarberkaka.

    SvaraRadera
  3. Följer bloggen från Isle of Mull!

    SvaraRadera
  4. Hoppas att ni har det trevlig och kör försiktigt!
    Mamma

    SvaraRadera
  5. Åhh vad härligt det är när man hittar nya mysiga bloggar =) Hit kommer jag absolut igen och du har nu en ny följare =) Hoppas att du ha en underbar söndag Kram Tina

    SvaraRadera