tisdag 2 augusti 2011

Lättgjorda Fattiga Riddare

Det här är nått som min mamma bjöd mig på när jag var liten. När hon hade vetebröd som blivit för torrt så skar hon dem i skivor och stekte gyllenbruna i stekpannan med smör/margarin.
Sedan vändes dessa i en blandning av socker och kandel. De ska ätan nygjorda och varma.
Blev sååå sugen på detta så nu har jag upplevt gamla minnen. Jättegott!
Jag antar att det är en förenklad version av Fattiga Riddare.

5 kommentarer:

  1. Har aldrig ätit fattiga riddare, men kan tänka mig att det är riktigt gott

    SvaraRadera
  2. Det är jättegott. Vi brukar även ha äppelmos till.

    SvaraRadera
  3. Fattiga riddare - det gjorde jag senast för några år sedan. Det är supergott! Den här versionen med kanel har jag aldrig gjort, men det låter lika gott!
    Ska nog göra Fattiga riddare nu någon dag under kvarvarande semesterdagar...tiden går förfärligt fort när man har semester och roligt ;-)

    Idag har jag bakat bullar fastän det var +28! Dåre eller hur ?! Men jag blev så sugen på nybakade bullar och kall mjölk....inte nyttigt men jidrrans gott!

    SvaraRadera
  4. Skulle man nu dö idag och det sista man fick göra vad att äta nygräddade kanelbullar med kall mjölk, så skulle man nog ändå dö lycklig...:)

    SvaraRadera
  5. Nu blev jag sugen på mormors stekta vetebullar rullade i socker men tyvärr gick hon bort i somras
    men ett ljust minne finns kvar.

    SvaraRadera