söndag 30 oktober 2011

Lätt och luftig sockerkaka

Här kommer ett bra recept på en vanlig hederlig sockerkaka.

2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör/margarin
1 dl mjölk eller ev vatten
Smaktillsats
2 tsk vaniljsocker
eller rivet skal av 1 tvättad citron

Ugnsvärme - 175 grder
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölet med bakpulvret och smaktillsatsen.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret blandat med mjölken.
Rör om till jämn smet.
Häll smeten i en väl smord och bröad form, 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Stjälp upp kakan efter ett par minuter.
Låt den svalna under bakduk.

3 kommentarer:

  1. Oj vad skönt att du är på bananigen. Toppen

    SvaraRadera
  2. Undrade just vad som hänt, det kom ju inga recept;)

    SvaraRadera