2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör/margarin
1 dl mjölk eller ev vatten
Smaktillsats
2 tsk vaniljsocker
eller rivet skal av 1 tvättad citron
Ugnsvärme - 175 grder
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölet med bakpulvret och smaktillsatsen.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret blandat med mjölken.
Rör om till jämn smet.
Häll smeten i en väl smord och bröad form, 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Stjälp upp kakan efter ett par minuter.
Låt den svalna under bakduk.
Oj vad skönt att du är på bananigen. Toppen
SvaraRaderaTack, det värmer!
SvaraRaderaUndrade just vad som hänt, det kom ju inga recept;)
SvaraRadera