onsdag 28 december 2011

Hallonpaj med kolasås

Blev bjuden på den här pajen för ett tag sedan och den var så himla god. Nu har jag gjort den själv och här kommer receptet.
En normalstor paj eller 6 portionspajer

Pajdeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ dl strösocker

Smält smöret i en kastrull och blanda ner resterande ingredienser. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant eller i små pajformar. Förgrädda mitt i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.

Kolasås

2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk malen kanel

Blanda samtliga ingrediener. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter.

Garnering
4 dl hallon eller andra bär

Fördela hallonen i det förgräddade pajskalet. Häll över kolasmeten. Grädda i ca 20 minuter.
Servera lättvispad grädde eller vaniljglass till pajen.



4 kommentarer:

  1. HEJ !! Mycket fina bilder på allt vad du gjort !! Ska nog prova lite...men ja vet inte vad än..för du hade ju så väldigt mycket GOTT !!

    Margaretha Johansson

    SvaraRadera
  2. Kan man ta bort kanelen i kolasåsen ??
    Margaretha Johansson

    SvaraRadera
  3. Skoj, att du hittat nått att baka bland mina recept.
    Det är klart du kan ta bort kanelen, men det är kanelen som sätter piff på kolasåsen.
    Pajen är supergod1

    SvaraRadera
  4. Ser suveränt gott ut, skriver ut direkt! :)

    SvaraRadera