torsdag 26 januari 2012

Banankaka med choklad


En god sockerkaka som håller sig safig länge. Passa på att baka den när man har bananer som blivit övermogen och inte ser så goda ut att äta.
En avlång sockerkaksform

100 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
½ dl mjölk
2 mogna bananer
100 g hackad mörk choklad
ev. kan man även ta 1 dl hackade valnötter

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
Mosa bananerna och rör ner tlllsammans med mjölk och hackad choklad.
Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Kolla med en sticka att den är färdiggräddad.

1 kommentar:

  1. Banankaka är gott och med choklad i gör den snäppet godare :)

    SvaraRadera