fredag 13 april 2012

Marängsnitt

Ca 40-45 stycken

200 g margarin
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
1 äggula
Maräng
1 äggvita
½ dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
ca ½ dl hackad mandel eller nötter

Ugnsvärme - 200 grader
Blanda ihop ingredienserna till degen. Rulla ut länger och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Platta till dem.
Vispa äggvitan och socker till vit maräng. Bred ut marängen på längderna och strö mandel ovanpå.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. De ska få lite färg.
Låt längderna kallna innan du skär längderna med vass kniv i lagom stora kakorpå snedden.

2 kommentarer:

  1. Tack!
    Trevlig helg önskar jag dig och alla andra också!

    SvaraRadera