fredag 8 juni 2012

Rabarberkaka med havregryn

En saftig och god rabarberkaka.
Ca 8-10 bitar

2 dl havregryn
4 dl rabarber ( ca 200 g)
2 msk smält smör
2 msk flytande honung
1 tsk malen kanel
- - - - - -
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl smält smör eller flytande
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver


Ugnsvärme - 175 grader
Rosta först havregrynen i en torr varm stekpanna. Ta upp havregrynen och fräs rabarbern lätt i smör.
Rör ner 1½ dl havregryn, honung och kanel i pannan..
Vispa ägg och socker.
Rör i smör och mjöl blandat med bakpulver.
Smörj en bakform, gärna med löstagbar kant och strö i resten av havregrynen.
Häll smeten i formen.
Fördela rabarberblandningen över smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Låt kallna.
Servera med smetana, vaniljsås, glass eller nått annat du gillar.

2 kommentarer:

  1. Ja, visst är det härligt när sommaren kommer och man vår festa på alla färsta bär och frukter?

    SvaraRadera