lördag 20 oktober 2012

Kanelkaka

Hög, fluffig och fin blev den här kanelkakan. Det doftar ljuvligt här i köket ska ni veta.
Receptet kommer från Hemmets Journal.
Till en kaka

4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ msk malen kanel
3½ dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 dl vatten
1 dl ljus sirap
Garnering
florsocker blandat med kanel

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda bakpulver, kanel och vetemjöl och vänd ner i smeten.
Smält smöret och koka upp tillsammans med vattnet. Rör ner i smeten
tillsammans med sirap.
Häll smeten i en smord och bröad form, 2 litter
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Sikta över florsocker och kanel före servering.

5 kommentarer:

  1. Kan tänka mig doften som sprids hemma hos dig! Mums!

    SvaraRadera
  2. Det står att smöret ska kokas upp med vattnet men det finns inget vatten i receptet... Hur mycket ska det vara?
    Tack på förhand

    SvaraRadera
  3. Mmm härligt julig kaka, den måste jag baka snarast!

    Jag har nyligen startat ett forum för oss som älskar att baka. Registrera dig gärna och börja ställa frågor, svara på frågor och gör reklam för din blogg!

    http://sockersott.egetforum.se

    SvaraRadera
  4. Kakan är saftig och jättegod. Enda problemet är att konkurrensen om bitarna stenhård och att dom går åt fort,

    SvaraRadera
  5. Håller med, den är jättegod!

    SvaraRadera