söndag 11 november 2012

Kladdkakor i portionsformar

Ett bra recept som jag hittat på Arlas hemsida. Det är glutenfritt.
4-5 stycken

75 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
2 passionsfrukter

Ugnsvärme - 225 grader
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen.
Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten.
Låt formarna svalna eller kallna
Dela passionsfrukterna,  och servera dem plus lite grädde till.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar bakverk i portionsform och kladdkaka är en favorit!

    SvaraRadera
  2. perfekt att glöra dom i portionsform, då kan man ju lätt frysa in dom om det blir något över

    SvaraRadera