torsdag 6 december 2012

Kokoskakor med saffran

Mycket goda blev dessa kakor. Receptet kommer från tidningen Matmagasinet, julspecial. Mina kakor blev inte så toppiga som jag ville pga att jag inte hade små ägg utan normalstora. Smeten blev nog en aning för lös.
Ca 28-30 stycken

50 g smör
1 kuvert saffran, ½ g
2 dl strösocker
2 små ägg
200 g kokosflingor

Ugnsvärme - 200 grader
Smält smöret
Stöt saffran med lite av sockret i en mortel.
Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla cirka en halvtimme.
Rulla eller klicka ut små bollar på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de fått fin färg.
Låt kakorna svalna innan de tas loss från bakplåtspapperet.

3 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att de här är goda!

    SvaraRadera
  2. Jag har just nu skrivit av detta recept. Ska sedan baka ut kakorna.
    Jag kan tro att de blir goda. Jag återkommer senare med svar på hur dem blev.
    Hälsningar
    Margit(maxelonia)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag lovade att höra av mig angående kakorna. Dem blev goda. Jag hade också stora ägg kanske skulle man tagit 1 stort ägg istället och minskat ner på sockret en aning. Dessa kakor ska ju bli lite toppiga men mina flöt ut istället och så blev dem lite knäckiga. Ska ta och baka ut efter ett recept jag har sedan gammalt så får jag se om dem blir annorlunda.
    Ha en skön 2:a Advent
    Margit(maxelonia)

    SvaraRadera