lördag 27 april 2013

Dajmrutor

Det är över 20 år sedan jag fick det är receptet och har bakat dem många gånger.
35 stycken

200 g smör
2 dl strösocker
2 msk grädde
- - - -
200 g sötmandel
- - - -
225 g ljus blockchoklad

Ugnsvärme - 175 grader
Lägg i en tjockbottnad kastrull smör, socker och grädde. Koka ca 8 minuter. Massan ska få lite färg.
Hacka mandeln ganska fint och häll i smeten.
Häll massan i en smord eller bakplåtsklädd form 25x35 cm. Bred ut massan jämt över formen.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Hacka chokladen och bred ut den över kakan när den svalnat något.
Ställ kallt.
Skär i rutor 5x5 cm. Kakan är ganska hård så man kan behöva skära några gånger för att komma igenom. Det är värt besväret för de är jättegoda!

5 kommentarer:

  1. Gott, hade gärna smakat på en bit :)

    SvaraRadera
  2. Tror du man kan ha något annat än grädde i, typ yoghurt? Känns så onödigt att köpa 3 dl grädde och inte använda allt :-( Och nej, här finns inte 1,5 dl och grädde är vansinnigt dyrt!

    SvaraRadera
  3. Hej Karin!
    Tror det blir bäst med grädde. Du får passa på att baka Dajmrutorna när du har grädde hemma för nått annat och kan ta 2 msk av förpackningen då.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Låter som goda kakor, ska man skålla mandeln?? Mvh Anna

    SvaraRadera
  5. Nej, du behöver inte skolla mandeln.
    Lycka till!

    SvaraRadera