söndag 14 december 2008

Apelsinfyllda formar

Det här receptet skrev jag av, ur en av mammas sparade favoritreceptböcker för kanske trettio år sedan. Vissa kakor bakar jag bara till jul och det här är en av dem.
Ca 30-35 stycken

200 g smör/margarin
1 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
apelsinmarmelad
Ugnsvärme - 200 grader
Gör degen och låt den vila en stund. Tryck sedan ut ungefär halva degen, i osmorda små veckade aluminiumformar, fyll med en klick apelsinmarmelad. Rulla sedan resten av degen till små bollar, som kavlas ut och lägg på, tryck runt kanten för att ta bort överskottet av degen,

Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna något, och stjälp upp dem på galler. Det ser extra fint ut, om man pudrar florsocker på kakorna vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar