söndag 14 december 2008

Knäckflarn

Jag har inte firat JUL, en enda gång utan knäckflarn.
2 dl socker
½ dl grädde
½ dl sirap
1½ dl smält margarin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm
100 g smör/margarin
1½ dl florsocker
1 äggula
t tsk vaniljsocker
Blanda ihop allt och klicka ut små klickar på bakplåtsklädd plåt (de flyter ut under gräddningen). Grädda i 150-175 grader, ca 5 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna på plåten.
Smörkräm
Blanda ihop alla ingredienserna, och vispa helst med elvisp för att få den krämig.

Lägg ihop kakorna två och två med hårt vispad grädde eller smörkräm.

Frys inte in kakorna, utan förvara dem torrt och svalt i burk och fyll dem innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar